Heidl György blogja

Véletlen Trió

A Véletlen Trió akusztikus koncertjein Lovasi András és Heidl György dalai hangoznak el. A zenészkörökben „Ufo” néven is ismert Gábor Andor a formációban az ütős hangszerekért felel. A zenés-beszélgetős műsor gerincét Lovasi András szólólemezének dalai és Lackfi János megzenésített versei adják, de néhány latin nyelvű himnusz is felcsendül. A sokoldalú költő, műfordító, Lackfi János verseire Heidl György írt zenét, amely a Hangzó Helikon sorozatban jelent meg Lovasi énekével. A felvételen és koncerten a szerzők és az énekes ismeretlen vagy alig-alig ismert arcukat mutatják meg. Kiderül, hogy Lovasi tud szelíden is énekelni, Lackfi verseinek mélyén rockos-bluesos ritmusok és gondolatok lüktetnek, Heidl pedig nem csupán a katedrán képes előadni, hanem gitárral a kezében is.
 
 
 
 
Lovasi András a hazai zenei élet meghatározó alakja. Az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzője, emellett számos más izgalmas zenei projektben vett és vesz részt.
 
 
Heidl György eszmetörténész, egyetemi tanár, az ókeresztény irodalom nemzetközileg ismert kutatója. Zenei projektje a latin „sator” (teremtő, alkotó, magvető) szóval jelölt „Sator Music”, amelynek célja ősi szakrális szövegek, zsoltárok, latin és ógörög himnuszok, magyar népi imádságok megszólaltatása kortárs zenei feldolgozásban. A projektben közreműködnek klasszikus- és jazzmuzsikusok, valamint Bognár Szilvia és Lovasi András.
 
 
Gábor Andor a formációban az ütős hangszerekért felel. A szakmában „Ufo” néven is ismert muzsikus számos zenekarban megfordult már, „szórakoztató ipari kaméleon”, aki bármilyen műfajban megállja a helyét. Tagja volt többek között a Fábián Juli & Zoohacker zenekarnak, de zenélt a Mystery Gangben, Laár Andrással. Előfordul vendégzenészként a Quimbyben és annak különböző mellékzenekaraiban, és gyakori vendég a Kiscsillag zenekarban is.
 
Koncertek, további információk itt!

https://open.spotify.com/embed/album/506qMDmAp3wUf7QTdFt9Hw

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: