Heidl György blogja

Sator music

A Sator music Heidl György zenei projektje, amelynek célja ősi szakrális szövegek, latin és ógörög himnuszok, magyar népi imádságok megszólaltatása kortárs zenei feldolgozásban. A latin “sator” szó jelentése: alkotó, teremtő, létrehozó, magvető, stb.

További információk itt!

SATORKONCERTRGB01

Sator Quartet

Három magasan képzett klasszikus és jazz muzsikus közreműködésével jött létre a gitár-hegedű-cselló-nagybőgő felállású zenekar archaikus latin és magyar himnuszok kortárs zenei megszólaltatására.

Gyermán Júlia – hegedű

Heidl György – gitár

Kovács Zoltán – nagybőgő

Szakács Viktória  – cselló

2018-10-04_12.21.27

Lassú ébredés – megjelenés előtt

Sötétség és világosság küzdelmét, a napkeltét, az eszmélést, a feltámadást és az örök élet reményét megéneklő ókeresztény himnuszok, magyar népi imádságok és zsoltárok Heidl György zenéjével. Homéroszi verssorok, Izajás próféta éneke, Dávid zsoltára, Szent Ambrus és ál-Dionüsziosz Areopagitész himnuszai. Előadja a Sator Quartet és Bognár Szilvia.

Creatio – megjelent

A bibliai teremtéstörténetet megéneklő latin himnusz-sorozat első darabját (Deus Creator omnium) Milánó egykori tekintélyes püspöke, Szent Ambrus írta a IV. század végén. Legkésőbb a VIII. századra összeállt és az egyház liturgikus/imádságos életének szerves részévé vált az a ciklus, amelynek darabjai formailag és szellemiségükben is az ambrusi mintát követik, és a Teremtés könyvének első fejezetét, a hatnapos teremtéstörténetet az egyes ember életére vonatkoztatva dolgozzák fel. A lemezen közreműködik a népdalénekesként és világzenei produkciók énekeseként is jól ismert Bognár Szilvia, valamint a népszerű zenész-énekes Lovasi András.

„Heidl György ihletett muzsikája, az archaikus latin himnusz-szövegek, klasszikus- és kortárs jazz zenészek együttes játéka, Bognár Szilvia sallangmentes, szép terű éneke: a Sator egy eddig nagyon hiányzó színfolt a magyar palettán: mai szakrális zene.” (Lovasi András)

Sator music “Creatio” Spotify

Sator music Facebook

Sator music Youtube

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: