Heidl György blogja

"A filozófia a szépségnél végződik, a teológia a szépséggel kezdődik."

Sator music

A Sator music Heidl György zenei projektje, amelynek célja ősi szakrális szövegek, latin és ógörög himnuszok, magyar népi imádságok megszólaltatása kortárs zenei feldolgozásban. A latin “sator” szó jelentése: alkotó, teremtő, létrehozó, magvető, stb.

A zenekar ősszel újabb műsorral és albummal fog jelentkezni!

SATORKONCERTRGB01

Sator Quartet

Három magasan képzett klasszikus és jazz muzsikus közreműködésével jött létre a gitár-hegedű-cselló-nagybőgő felállású zenekar archaikus latin és magyar himnuszok kortárs zenei megszólaltatására.

Gyermán Júlia – hegedű

Heidl György – gitár

Kovács Zoltán – nagybőgő

Szakács Viktória  – cselló

Creatio

A bibliai teremtéstörténetet megéneklő latin himnusz-sorozat első darabját (Deus Creator omnium) Milánó egykori tekintélyes püspöke, Szent Ambrus írta a IV. század végén. Legkésőbb a VIII. századra összeállt és az egyház liturgikus/imádságos életének szerves részévé vált az a ciklus, amelynek darabjai formailag és szellemiségükben is az ambrusi mintát követik, és a Teremtés könyvének első fejezetét, a hatnapos teremtéstörténetet az egyes ember életére vonatkoztatva dolgozzák fel. A lemezen közreműködik a népdalénekesként és világzenei produkciók énekeseként is jól ismert Bognár Szilvia, valamint a népszerű zenész-énekes Lovasi András.

„Heidl György ihletett muzsikája, az archaikus latin himnusz-szövegek, klasszikus- és kortárs jazz zenészek együttes játéka, Bognár Szilvia sallangmentes, szép terű éneke: a Sator egy eddig nagyon hiányzó színfolt a magyar palettán: mai szakrális zene.” (Lovasi András)

Sator music “Creatio” Spotify

Sator music Facebook

Sator music Youtube

Reklámok

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozz a 1 280 követőhöz

Archívum

%d blogger ezt kedveli: