Heidl György blogja

A Lengyel Püspöki Konferencia Elnökségének közleménye

IMG_9432

A częstochowai Fekete Madonna

Jelentős vihart kavart a Lengyel Püspöki Konferencia Elnökségének március 30-án kiadott közleménye. Sokan anélkül alkotnak róla határozott véleményt, hogy pontosan ismernék a szöveget. Szerintem jobb előbb megismerni, és utána értelmezni. A magyar fordításért hálás vagyok Nagyné Szalek Ewának.

“A Lengyel Püspöki Konferencia (KEP) Elnökségének közleménye az emberi élet teljes védelmére vonatkozóan

2016. március 30.

Minden emberi életet véd a Tízparancsolat ötödik parancsolata: „Ne ölj!”. Ezért ezzel kapcsolatban a katolikusok hozzáállása világos és változatlan: a fogantatástól a természetes halálig védeni kell minden emberi életet.

A meg nem születettek életének védelmével kapcsolatos kérdésekben nem lehet megállni a jelenlegi, 1993. év január 7-én megjelent rendeletben kifejezett kompromisszumnál, amely három esetben megengedi a terhességmegszakítást. Ezért a jubileumi évben, a kereszténység Lengyelország általi felvételének 1050. évfordulóján azzal fordulunk az összes jószándékú emberhez, hívő és nem hívő személyhez, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a meg nem születettek életének teljes védelme céljából. Kérjük a parlamenti képviselőket és a kormány tagjait, hogy indítsanak jogalkotási eljárásokat és hozzanak létre olyan programokat, amelyek a beteg, fogyatékos és nemi erőszak eredményeként megfogant gyermekek szüleinek konkrét segítséget biztosítanak. Minden lengyeltől, hazánkban és határainkon kívül egyaránt, azt kérjük, hogy imádkozzon az emberi élet teljes, a fogantatástól a természetes halálig tartó védelméért.

Gądecki Stanisław érsek
Poznani Metropolita
KEP elnöke

Jędraszewski Marek érsek
Łódzi Metropolita
KEP elnökhelyettese

Miziński Artur G. püspök
KEP főtitkára

Varsó, 2016. március 30.”

Forrás: http://episkopat.pl/dokumenty/pozostale/7251.1,Komunikat_Prezydium_KEP_w_sprawie_pelnej_ochrony_zycia_czlowieka.html

Hírdetés

One comment on “A Lengyel Püspöki Konferencia Elnökségének közleménye

  1. simonologia
    április 7, 2016

    Átemelte Simonológia.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on április 7, 2016 by in A halál civilizációja, A szeretet kultúrája, Közélet.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: