Heidl György blogja

Tűzpróba

Az amerikai katolikusok reklámfilmje a novemberi választásról. Tőmondatok, kulcsszavak, világos üzenet, látványos képi világ, hatásos zene. Giccses? Igen. De nincs mellébeszélés: igen-igen, nem-nem. Sok szempontot lehet és kell is a választáskor mérlegelni, de vannak dolgok, amelyek nem lehetnek alku tárgyai: 1. az élet védelme a foganástól a halálig, 2. a házasság megerősítése, nem pedig fogalmának átértelmezése, 3. a vallásszabadság védelme, például nem kényszeríteni az egyházat olyan társadalombiztosítás megkötésére, amely a tanításaival ellentétes. Házasság, élet, szabadság. Ez kiállja a tűzpróbát?

Hírdetés

One comment on “Tűzpróba

  1. Névtelen
    szeptember 1, 2012

    A búza és a konkoly mindig együtt fognak nőni. A ‘keresztény kormányzás’ emiatt valószínűleg illúzió. De nem mindegy, hogy mi van ‘helyette’. Óriási a különbség a közömbös, toleráns demokrácia és a ‘többség diktatúrája’ között.
    Az előbbi lehetőséget nyújt a keresztény eszmék szabad kifejtésére (így pl. az abortusz elleni küzdelemre), emiatt a kereteit el lehet fogadni, sőt meg is kell őket becsülni. A ‘házasság átértelmezése’ nem lépi át ezeket a kereteket, az Obama-féle társadalombiztosítás viszont szerintem már igen.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on augusztus 30, 2012 by in Közélet, Uncategorized.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: