Heidl György blogja

A Kereskedelmi és Iparkamara Sámsonja

Egy hivatalos levélből fontos dolgokról értesültem:

1. Előadó-művészeti és tudományos tevékenységet végző egyéni vállalkozóként szerény személyem “gazdálkodó szerv”-nek minősül.

2. Azért vagyok gazdálkodó szerv, mert 2012. január 1-től az Országgyűlés ilyen értelemben módosította a kamarai törvényt.

3. Egyszemélyes gazdálkodó szervként iparkamarai hozzájárulást kell fizetnem.

4. Az elmúlt évben ezt nem tettem meg, s ha 5 napon belül nem pótolom, az adóhivatalhoz továbbítják ügyemet.

5. Kamarai tagként már az idei hozzájárulást is be kell fizetnem március 31-ig.

Felismertem hibámat és önkritikát gyakoroltam. Átutaltam az összeget és már az átutalásért fizetendő csekkadót is levonták soványka bankszámlámról. Szeretném most ünnepélyesen megköszönni az Országgyűlésnek és a Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy figyelemmel kíséri és értelmezi művészeti és tudományos tevékenységemet! Hálás vagyok, hogy a haza nagyjai párfogásukba vettek, és beláttatták velem: tudtomon kívül kereskedelmi és ipari tevékenységet végzek. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el a felismerés, hogy vezetőink bölcsességének köszönhetően már egy teljes esztendeje tagja vagyok annak a testületnek, amelynek tevékenységében ugyan közvetve sem veszek részt, de ennek ellenére számít rám hazánk felvirágoztatásáért végzett áldozatos munkájában. Különös megtiszteltetés számomra, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke első számú vezetőmmé lett, és így szerény személyemmel, valamint “az egész magyar gazdasággal a háta mögött” a magyar felsőoktatás átalakításában oroszlánrészt vállal. Szinte Sámsonnak érzem magam, hiszen ráébredtem: én magam vagyok az, aki a haszontalan, pazarló, életidegen magyar egyetemi rendszert lerombolja, hogy a romokból megszülethessen valami új, valami nagyszerű – még ha a leomló épület sokakkal együtt engem is maga alá temet. Csekély áldozat ez a nemes cél érdekében!

Hírdetés

One comment on “A Kereskedelmi és Iparkamara Sámsonja

  1. Büfészakos
    március 29, 2013

    Nálam nem működik az utolsó link. (más és off: nekem jobban tetszett a blog régi címe.)
    Egyébként korrekt bejegyzés egy inkorrekt eljárásról (vö. kötelező tagság, Parragh működése stb.).

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on március 22, 2013 by in Közélet.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: