Heidl György blogja

“Oligarchák” és “a nemzeti együttműködés rendszere”

Mottó: „Ángyán József szerint a spekuláns tőke esetében lényegtelen, hogy külföldi vagy magyar, hiszen az utóbbi sincs tekintettel a helyben élők érdekeire. Ráadásul – offshore cégek beiktatása révén – sokszor a közterhekből is csak minimális részben veszi ki a részét, miközben támogatások formájában óriási mennyiségű közpénzhez jut. A korábbi államtitkár példát említve azt mondta: a három legnagyobb mezőgazdasági tőkebefektető társaság összesen 10 milliárdnyi állami támogatást kapott, miközben a teljes tanyaprogramra csak egymilliárd forint áll rendelkezésre.”    

Tézis 1.: Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt oligarchák: “A tőkebefektető társaságokkal kapcsolatban Ángyán Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt nevét említette. Arról is beszélt, hogy lemondása óta szisztematikusan vizsgálja az állami földek bérbeadását: eddig Fejér és Borsod megye adatait összesítette, és kiderült: a földek 80 százalékát nem helyi gazdálkodók, hanem távoli tőkés társaságok nyerték el. A földbérlet nagy üzlet: a földalapú uniós támogatás révén100 hektár évente körülbelül 6,5 millió forint biztos bevételt jelent akkor is, ha a bérlő meg sem műveli a földet. „És itt nem 100 hektárokról van szó”, tette hozzá Ángyán.”

Tézis 2.: Orbán Viktor: “Oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek, és nem is lesznek.”

Konklúzió: Matematikus-filozófus barátom szerint – akit 2006 őszén a magyar rendőrök brutálisan bántalmaztak, ezért különösen érzékeny a “nemzeti együttműködés” kérdéseire –, a fenti premisszákból az következik, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nem létezik.

Hírdetés

2 comments on ““Oligarchák” és “a nemzeti együttműködés rendszere”

 1. St. Sándor
  június 3, 2012

  Röviden:
  Ha a Tézis 1. igaz, akkor nagy a baj. Pesszimista előrejelzés szerint ez egetverő bizalomvesztéshez, és választási vereséghez vezethet, ha ezt nem korrigálják, ill. ha ez másutt is így lesz.

  A Tézis 2. sajnos mellébeszélés. Nemzeti együttműködés csak a nemzet egy részében értelmezhető. A miniszterelnök – nem hiszem, hogy ne tudná – úgy véli, hogy az oligarcha csak politikai hatalomra tör. Valójában MOST csak a vagyont akarja, a politikai ambíció majd megjön magától is.
  Tisztelettel:
  St. Sándor

 2. David Vincent
  június 3, 2012

  Az ‘oligarcha’ lesz a ciklus Kaya Ibrahimja. Megvan a szó, ami beindíthatja a pavlovi reflexeket. Most már valamit lépni kell a Fidesznek, mert közel az a pont, ahol a népszerűség vesztése felgyorsul.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on június 1, 2012 by in A halál civilizációja, Közélet.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: