Heidl György blogja

Köszönet!

Akármennyire ódzkodom is a már-már kötelező év végi számadásoktól, nem tudok nem összegezni. A WordPress ma automatikusan elküldte az egész évi statisztikát a blogról, amiből úgy látom, a 2012 márciusában elkezdett kísérletet érdemes folytatni. Megdöbbent, hogy ez idő alatt a világ hetvenkét országából felkeresték ezt a látszólag szűk réteget érintő, magyar nyelvű honlapot. Szétszóratásban él a magyarság, és szétszóratásban, de egymás gondolataira nyitottan él sok magyar keresztény is. Bár a blog címében szerepel a “katolikus” jelző, nagy öröm, hogy rendszeresen olvassák olyanok is, akik magukat másként határozzák meg.

Minden érdeklődést, minden hozzászólást köszönök! Különösen hálás vagyok a legtöbb kommentet jegyző “Bystander”, “Trienti”, “David Vincent”, “Matthaios”, “Szász Péter”, és “Observatrix” nevű/álnevű olvasóimnak. A hozzászólásokból meggyőződhettem arról, hogy az egyetemes egyház a világ legszínesebb intézménye. Sokszor vitáztunk egymással, sok szempontból eltér a véleményünk, de a legfontosabb kérdésekben, azt hiszem, teljes az egység.

Nagyon köszönöm a Katolikus szemmel blog olvasóinak figyelmét!

Heidl György

Hírdetés

13 comments on “Köszönet!

 1. Sághy Marianne
  december 31, 2012

  Kedves Gyuri! Mi köszönjük, hogy kérdésfeltevéseiddel,
  véleményeiddel tájékoztatsz és irányt adsz! Fárosz vagy a zajló tengeren utazó hajós számára! Istentől áldott Új Évet kívánok mindannyiunknak
  sok szeretettel

  Marianne

 2. trienti
  december 31, 2012

  Kedves H. György!

  Boldog Új Évet, jó egészséget, sok kegyelmet kívánok Önnek, minden szeretteinek és a kedves Olvasóknak, hozzászólóknak!
  Köszönöm az itt megjelent értékes cikkeket, elemzéseket, forrásmegjelöléseket és a hozzászólás lehetőségének megadását.
  A legjobbakat kívánva maradok tisztelettel trienti

 3. Bystander
  december 31, 2012

  Kedves H.GY.!

  Köszönet a keresztény kinyilatkoztatást hordozó hagyomány patrisztikus horizontjának, egész teológiatörténetet átfogó gazdagságának a hozzáértő – WordPressre hangszerelt – közvetítéséért, az értékes katolikus vitafórum kialakításáért és karbantartásáért!

  Meggyőződésem, hogy ez a fórum a hiteles katolikus identitás megértéséhez nélkülözhetetlen hangot képvisel, mégpedig a magyar neten egyedülálló minőségben.

  A blognak, a blog gazdájának, az aktív és passzív olvasóknak, 2013-ra is szellemi pezsgést, a Lélek erőterében és egymás virtuális társaságában folyamatosan kristályosodó értékes meglátásokat, gondolatokat, boldog Új Esztendőt kívánok!

 4. Hedvig T.
  december 31, 2012

  Mi köszönjük ezt a rendszeresen vezetett színvonalas blogot.

 5. Névtelen
  december 31, 2012

  Kedves K. Sz. Blogozók!
  Csatlakozva az előttem szólókhoz, mindenkinek üzenném: BÚÉK!

  Téged is kedves Györgyöm, a Jó Isten áldjon, és legyen sok-sok örömöd a családodban.
  Egyelőre csak névtelen olvasódként jó munkát kívánok!
  A szakáll még megvan, és tartozol egy disznóvágással (legközelebb 2013. december 29-én pótolható (ha vasárnapra esik, akkor 28)
  bocs

 6. nelli
  december 31, 2012

  Kedves György, én csak mostanában találtam ide, és kezdtem el olvasgatni a blogot. Örülök, hogy van kereslet a szellemileg igényes kereszténységre. Üdvözlettel egy református olvasó, Nelli

 7. trienti
  január 1, 2013

  Szűz Mária, Istenanya január 1.

  “A Szentírásban Erzsébet szavaiként ezt olvassuk: „Hogyan lehet az, hogy Uram anyja jön hozzám?” (Lk. 1,43) Ebben a korban az Úr egyértelműen Istent jelent.

  A szentatyák is a Szent Szüzet Istenszülőnek nevezik. A katekizmus így fogalmaz: «Mária valóban „Isten Anyja” (Theotokosz), hiszen Isten örök Fiának az anyja, aki emberré lett, aki maga az Isten» (KEK. 509.). Efezusi zsinat döntése alapján nincs a szent Szűznek olyan címe, amely az istenanyaságot fölülmúlná, és ezért méltán került a litániában az első helyre.

  Az Efezusi Zsinat 1500 éves évfordulója alkalmából, október 11-re XI. Piusz pápa emléknapot rendelt: Mária anyasága néven. A II. Vatikáni Zsinat után január 1-re helyezték, és főünneppé tették Szűz Mária, Isten Anyja névvel.”

  Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, mindenkor dicsőséges és áldott Szűz! Asszonyunk, közbenjárónk és szószólónk, engeszteld meg értünk szent Fiadat, ajánlj minket szent Fiadnak, mutass be minket szent Fiadnak!
  Ámen

 8. Observatrix
  január 1, 2013

  Kedves Heidl György!

  Minden weboldal, amelyet az örömhír szellemisége tölt meg tartalommal, nyereség számunkra. Köszönjük, hogy elindította ezt a blogot, ami rengeteg időt (is) igénylő feladat az Ön számára. Tisztelem áldozatvállalásáért. Munkájához gratulálok, és kérem, nézze el nekem, hogy nagyobb szimpátiával vagyok azok iránt, akikkel templomtársakként együtt járulok szentáldozáshoz, mint azok iránt, akik rendszeresen szoktak bérmálkozni.

  Istentől megáldott, kegyelmekben gazdag, boldog új évet kívánok Önnek és a blog minden olvasójának.

 9. matthaios
  január 2, 2013

  A blog hasznos és hiánypótló. Köszönet jár az elindítójának.

 10. David Vincent
  január 2, 2013

  Mikor először néztem el ide, olyan volt, mintha hazaértem volna.
  Köszönöm én is a blogot, és erőt kívánok a folytatáshoz!

 11. Tilla
  január 4, 2013

  Csatlakozva az előttem szólókhoz, én is mindenkinek üzenem, hogy BÚÉK!

 12. NAPHIMNUSZ
  január 6, 2013

  Kedves Heidl György, köszönet a blogért, további jó munkát és kifogyhatatlan türelmet kívánok:
  Naphimnusz

 13. Szász Péter
  január 7, 2013

  Most olvastam ezt a bejegyzést, nagyon “elvitt” a tomisták és a természetfölötti téma. (Azt hiszem H. Gy. azt a témát úgy fogja lezárni hamarosan mint a XVII. századi tomista-molinista kegyelemtani vitát a pápa. Jegyzem meg, nagyon helyesen. 🙂 )

  Köszönöm a köszönetnyilvánítást, és ezúton kérek elnézést, ha bárkit is akaratomon kívül megbántottam, vagy félreértés folytán sérelmesnek ítélte meg bármely megjegyzésemet.

  A jó Istentől megáldott új esztendőt kívánok én is Önnek, valamint erőt a további kiváló fordításokhoz! 🙂

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on december 31, 2012 by in Uncategorized.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: