Heidl György blogja

Két világ

lady_gaga_golden_wheelchair_628

“Lady Gaga, a 26 éves popsztár egy különleges, egyedi tervezésű tolókocsiban lábadozik csípőműtétje után. A 24 karátos arannyal bevont eszköz bélése fekete bőr és még egy mozgatható napernyős rész is tartozik hozzá. Az énekesnő február 12-én jelentette be, hogy az egyik fellépése közben elszenvedett sérülése miatt hosszabb ideje ízületi gyulladásban szenved. … Gaga a sztárok egyik legfelkapottabb ékszertervezőjét, Ken Borochovot kérte fel arra, hogy tervezzen neki egy teljesen egyedi járművet. …  Így született meg 24 karátos aranyból és fekete bőrből az extravagáns, orvosi segédeszközre alig hasonlító szerkezet, amit az énekesnő használni fog az elkövetkező hetekben. A székhez egy felhajtható lábtámasz és egy mozgatható ernyős rész is tartozik.A kerekesszékhez nem volt egyszerű beszerezni minden alkatrészt, így a teljes elkészüléséhez még egy hétre szükség van. Az értéke nagyjából 2600 dollár, vagyis több mint 600 ezer forint.”

Forrás: Népszabadság

I. Ferenc pápa“A 76 éves Bergoglio szerény, halk szavú, alázatos férfi, akit ismerői a „szegények püspöke” címmel is megtiszteltek. (Üdvözlő üzenetében Barack Obama amerikai elnök is „a szegények bajnokaként” méltatta az új katolikus egyházfőt.) Amikor 2001-ben bíborossá avatták, argentin híveinek azt tanácsolta, ne utazzanak vele Rómába ünnepelni, fordítsák inkább a pénzt a szegényekre. Rendszeresen bírálja a hazájában dúló korrupciót, és felemelte a szavát a szegényekért. A társadalmi igazságosság egyik szószólójaként tartják számon az egyházon belül.”

Forrás: Népszabadság

Hírdetés

One comment on “Két világ

  1. Visszajelzés: Ferenc pápa és Lady Gaga – Két kép, két világ…Heidl György bejegyzése | Pécsi Görög Katolikus Szórvány Egyházközség

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Alapinformációk

This entry was posted on március 16, 2013 by in A halál civilizációja, A szeretet kultúrája.

Navigáció

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Csatlakozás a többi 1 355 feliratkozókhoz

Archívum

%d blogger ezt szereti: